Windows 8 styresystem – Sikkerhed?

nov
2012
14

skrevet af i Software

Ingen kommentarer

Er der sikkerhed huller i Microsofts nye barn i familien, netop Windows 8 styresystem?

Måske og måske ikke, det kommer vi at se, men ifølge flere sikkerhedseksperter er det ikke tilfældet. Personlig jeg vil ikke læne sig tilbage og forvente, at alt er helt beskyttet.

En af de nyheder(gamle sager) som er indbygget i nye styresystemet heder Windows Defender. Ja, og hvad er fidus? Windows Defender i højere grad end tidligere beskytter mod malware fremfor kun spyware. Det betyder, at den almindelige bruger har et vist niveau af sikkerhed fra dag ét.

Ifølge Aryeh Goretsky, sikkerhedsanalytiker i firmaet ESET betyder det at:
“Windows Defender giver en god beskyttelse, men er primært rettet mod dem, der er uvillige eller ude af stand til at købe en kommerciel antimalware-løsning. Denne form for beskyttelse er bedre end ingen, og Microsoft skal have ros for at inkludere et produkt af denne kaliber i Windows 8. Windows Defender kan betragtes som den mindste bar for niveauer af beskyttelse,” skriver han i gennemgangen af Windows 8-sikkerheden.

Ja, det er fint, de begynder at tænker lidt på almindelige brugere frem for at skovle penge i huset, men slipper vi for at patch-opdatere sit system? Nej, det gør vi IKKE! Og oveni tredjeparts programmer som fx. Adobe Acrobat er stadigvæk afhængige at producenterne udvikler opdateringer til de sårbarhers huller.

Microsoft har også en anden sikkerhedsforanstaltning – brugen af digitale certifikater. Det betyder, at man ikke kan boote kompromitterede Windows-installationer. Den regulering i Windows 8 betyder at systemet foretager en såkaldt Secure Boot.
Hvad er det for noget?
Det betyder, at boot loaderen skal signeres med en nøgle, før maskinen kan starte. Det vil blokere for ikke-signeret kode som betyder at man kan stoppe ondsindet software. En af eksempler er rootkits, der spionerer på maskinen på enkelt spørg sagt at overtage boot-processen. Internet Explorer 10 kommer med Windows 8 og er også blevet sikkerhedsopdateret i forhold til de tidligere versioner Microsoft browsere. Og det nye Early Launch Anti Malware (ELAM) skanner operativsystemet for malware. Samtidig sørger ELAM at antivirusprogrammet afvikles som det første på den ny-bootede maskine, så brugeren får en sikker start. For mig, kort sagt, lower level-sikkerheden er væsentlig strammet op i Windows 8 meeeeeen, jeg vil ikke læne sig tilbage og vente! 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)
Windows 8 styresystem - Sikkerhed?, 4.5 out of 5 based on 4 ratings

Skriv kommentar