Campus L3 design

nov
2012
14

skrevet af i Netværk

Ingen kommentarer

Den hierarkiske campus design bruger en full mesh equal-cost path routing design for at udnytte Layer 3 switching i Core og mellem Distribution layers af nettet i mange år. I den nuværende hardware, Layer 2-switching og Layer 3-routing udføres med samme hastighed, men Cisco anbefaler et routede Core netværk i alle tilfælde. Routede Core netværk har talrige fordele, herunder følgende:
• Høj tilgængelighed
—Deterministiske konvergens tid for et link eller node svigt i et equal-cost path Layer 3
design på mindre end 200 ms
—Ingen mulighed for Layer 2 Spanning Tree loops

• Skalerbarhed og fleksibilitet
—Dynamisk trafik load balancing med optimal path udvælgelse
—Strukturerede routing tilladelser til brug af modulært design og nem vækst

• Forenklet og fejlfinding
—Forenklet routing design letter operationel støtte
—Fjernelse af behovet for at foretage fejlfinding L2/L3 interaktioner i Core

De mange fordele ved Layer 3-routing i campus stammer fra routing protokoller kombineret med fleksibilitet og ydeevne af Layer 3 hardware switching. Den øgede skalerbarhed og robusthed Layer 3 Distribution / Core design har vist sig som bedste i mange kundes netværk gennem årene og er fortsat at være den bedste praksis anbefaling til campus design.

De mange potentielle fordele ved at anvende Layer 3 Access konstruktion omfatter følgende:

• Forbedret konvergens
• Forenklet multicast konfiguration
• Dynamisk trafik load balancing
• Enkelt kontrol plan
• Enkelt sæt fejlfindingsværktøjer (f.eks. ping og traceroute)

Af alle disse er den mest betydelige måske forbedringen konvergens tider i nettet, ved hjælp af en routede Access design konfigureret med EIGRP eller OSPF som routingprotokol. Sammenligning af konvergens tider for en optimal Layer 2 Access design (enten med en Spanning Tree loop eller uden) mod det færdige Layer 3-Access design, viser at her kan man få en firedobbelt forbedring i konvergensen tider, fra 800-900msec for Layer 2, til mindre end 200 ms for Layer 3 access.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Campus L3 design, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Skriv kommentar